ГЕОМЕТРИЯ НА ЩЪРКЕЛА

Използват се само с геометричните фигури - правоъгълник, триъгълник, кръг, елипса да бъде изобразен щъркел. Задачата е - изберете някаква снимка на щъркел и се опитайте с тези геометрични фигури да изобразите щъркел.

В часовете по информационни технологии, с 8 клас бяха дадени инструкции и направени образи на щъркели. Предлагаме ви някои от най-добрите идеи за щъркел, както и за неща, свързани с тази красива птица.

Щъркелът е птица, която строи гнезда на много високи платформи, самите гнезда са изключително тежки, тежестта им се увеличава непрекъснато, подложени са екстремни условия. В тези съоръжения има много математика и физика.

НА GEOGEBRA

Предизвикваме потребителите на проекта да направят свой щъркел на GeoGebra, следвайки нашите инструкции. Може да направите и свои интерпретации.

Изработените файлове могат да послужат при обучението по математика, география, технологии и предприемачество, информационни технологии.

Нека и природолюбителите опитат уменията си на математически софтуер. Използвайте геометрични фигури.

ТРИИЗМЕРНИ ОБЕКТИ

Предлагаме ви своите интерпретации по темата за щъркела, които сме качили в платформата с материали на GeoGebra. За триизмерните обекти е използвана само геометричната трансформация - ротация. Създадената повърхнина е завъртяна спрямо подходяща права.

Бял щъркел

Ротация

Черногуш щъркел

Ротация

Абдимов щъркел

Ротация

Черен щъркел

Ротация

НАЙ-ДОБРИТЕ

Ето и най-добрите работи на учениците, които за първи март направиха своите задачи. Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Направихме нашите мартенички на GeoGebra и очакваме с нетърпение и вашите файлове.